Jump to content

CrashCourse

Standard Member
  • Posts

    647
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    2

Everything posted by CrashCourse

  1. Thanks for the replies, I've now found a new "Dyno guy" who knows his way about Zeds, Skylines, Stageas.....etc. His first recommendation was for me me have a Nistune board fitted, that will enable more accurate mapping to optimise the power of the rebuilt engine. I've also had a word with Horsham Developments, re the fitting of said Nistune board and hope to have that done in the next few weeks. I'm not looking for silly power, just a safe, efficient map that has to be better than the generic chip that is installed at the moment.
  2. Yeah. I'm sure that there's a wee fan in there.
  3. Rather than an new dyno operator, I think that he just needs enlightened on how to dyno a 300zx with an old "slush" box. He's mainly used to having Scoobys on the rollers and is quite competent - so some practical advice would be nice.........please.
  4. Hi guys, Had my 1993 300ZX TT Automatic on the rolling road today and the Dyno operator could not get a good figure out of the session as the auto box would change up before peak power was reached. How is the Zed auto successfully dyno'd, any info would be much appreciated. Thanks - Andy
  5. Okay, I've been posting about the engine cutting out on my Zed, I really, really thought that it was some esoteric electrical problem. To that effect, I'd replaced the ancient Meta alarm immobiliser with a nice new one and also replaced my old series 2 PTU and harness. Both items were worthy of replacement, as they were a fair age...............but they did not stop the engine from cutting out! In the end, all it took was the press of a button, the Auto button on the heater control pod....FFS. The engine was stalling whilst coasting downhill and approaching roundabouts (it's an auto-box), the revs were simply dying so much that the engine was stalling. Pushing the "Auto" button has artificially raised the revs, to take account of the non-working aircon, it's a quick fix that will have to do until I investigate the FICD & AAV setup. Honestly, old age doesn't come by itself. Andy
  6. Forgot to say, the engine has recently been overhauled.
  7. Okay, replacement PTU fitted and I still have the same problem...... The car will still idle away for any given length of time, but drive it for a mile and the engine stops and the dash lights come on! It restarts instantly, then not much further down the road, it stops again. I've replaced the old Meta alarm control unit (plug and play kit using the existing wiring) and the PTU. It's surely electrical, would any wayward relays cause this? Again, ideas and suggestions welcome. Andy
  8. Yeah, I have a replacement PTU ordered, here's hoping that that sorts it out.
  9. Thanks Sayers, I have a series 2 PTU fitted and relocated to under the nose cone and also have a spare series 1 PTU. I'll try and swap them over, see if that helps but surely the EML would flag up a faulty PTU? Probably not near you, I'm in Dunfermline 🙂
  10. Following on from my previous post about this new problem with my Zed. My Zed engine stops after driving for about a mile, it restarts and runs for about another mile and then does it again. I had thought that the old Meta alarm/immobiliser was at fault (it had been giving problems),so I bought and installed(eventually) a plug & play replacement (HPA EVO) alarm/immobiliser..... No change, the engine stops after about a mile of driving, no warning, no stuttering, just engine stop and all lights on dash. Shift into Park position (auto) and it starts right away, no hesitation - a mile down the road it does it again. ECU Talk throws up error 34, knock sensor, that's all. If it was the PTU, surely the EML or a code would flag up? The car will idle away for as long as you want, no problems - but when you start driving, then the problem arises... As it only happens when driving, would a faulty inhibitor switch cause the problem? Any help or thoughts are much appreciated. Andy
  11. Thanks again Andrew, I bought and installed(eventually) a plug & play replacement (HPA EVO) alarm/immobiliser..... No change, the engine stops after about a mile of driving, no warning, no stuttering, just engine stop and all lights on dash. Shift into Park position (auto) and it starts right away, no hesitation - a mile down the road it does it again. ECU Talk throws up error 34, knock sensor, that's all. If it was the PTU, surely the EML or a code would flag up? The car will idle away for as long as you want, no problems - but when you start driving, then the problem arises... As it only happens when driving, would a faulty inhibitor switch the problem? Any help or thoughts are much appreciated. Andy
  12. Photo of fob - hopefully. https://photos.google.com/album/AF1QipMwZ0y07vxS6tIC-qBYmCHJBAHUqF95r78ATr2x
  13. Okay, no fault codes found. Forgot to say - I have ECUtalk - doh! Strange thing, the car sometimes will start now, without pressing the immobiliser button on the fob... I think (I may well be wrong) that the old Meta immobliser/alarm system is packing up. Does any one know where on the car, that the immobiliser can be found - or even what am I looking for (square black box maybe)? Thanks again - Andy
  14. Hi all, A really strange fault with my Zed today (1993 TT Auto), after about a mile, the engine cut out. No misfire, no judder, no warning - it just cut out and all the dash warning lights came on. I coasted into a parking space, drew to a halt and restarted the car......all good. Half a mile along the road , the same thing happened, no warning other than all the dash lights on. Restarted again no problem, drove home (another half mile) and parked up. I checked under the bonnet for loose wires, checked the PTU terminals and wiring - all okay. Let her idle for ten minutes, again - all okay. No hesitation, she idled away fine. Took her out again and she cut out again.....pfft. My first thought was PTU, second was an immobiliser problem ( an ancient Meta system). Any thoughts guys? Andy.
  15. Well, my Zed just passed it's MOT last week with aftermarket HIDs fitted. I think that as ever, it's down to the person that tests the car on the day and their knowledge and understanding of the regulations.
  16. Unfortunately, real life has gotten in the way of any Zed related business for me in the past eighteen months, just as well 'cos the head gasket(s) have let go! However at the end of this month, the Zed is going into a garage to have the head gaskets and other items replaced, all being well - I'll have it back for the end of the year. Although, the nearer it gets to going away for repair, the more things I come up with that I'd like to modify/ renew/ remove.....such is life. Hopefully, I'll have a fully working Zed for the new year.
  17. Thanks for the replies guys, based on what's been said - I'll have to get someone to do the job for me, 'cos aged 63 with a bad back....I ain't gonna pull the engine :no:
  18. Hey all, The Zed has been behaving for the past six months (just replaced all the tyres and had the wheels refurbed a few months ago) but now I have a sniff test fail :( After giving her some welly a couple of weeks ago, I found a small amount of oil in the expansion bottle, followed by white smoke (steam) coming from both exhausts. Fearing the worst, I carried out a sniff test today and the indicator showed yellow (combustion gases in the coolant). Car is a 1993 UK spec and just approaching the 100,000 mile mark. Now, I've previously replaced the timing belt, done a plenum pull, bypass and delete with no real problems...… Big question - how difficult is it to do head gaskets on this engine, in situ? Any advice is most welcome. I'm not bad with the spanners, just a bit slow - but there's no hurry, no deadline to meet. Obligatory photo attached ;) [/img]
  19. Is it just me, or do both the steering wheel and hand brake lever look excessively worn for the stated mileage on the car :huh:
  20. Personally. I that that's a bit old for a new tyre.....what brand are they and who supplied them? I've got new tyres arriving this week - I'll let you know the dates on them.
×
×
  • Create New...

Important Information

Terms of Use